Топ 10 най-големи круизни кораби в света през 2013

Топ 10 най-големи круизни кораби в света през 2013

Предимството на тези кораби е, че вие можете да определите сами какво са за вас забавлението и стилът, докато сте на борда. Луксът е около вас, ако пътувате с тези невероятни плавателни съдове.

1.Allure of the Seas

allure_cruise

Най-големият кораб създаден някога. Поръчан през 2006, този кораб е собственост на компанията Royal Caribbean International. Освен с гигантския си размер, Allure of the seas представя двуетажна зала за танци, театър с капацитет 1385 места, ледена пързалка, 25 места за хранене и персонал малко над 2000 души на ваше разположение.
Този кораб е с височина 72 метра и 360 метра дължина. Може да се наслаждавате на изискани ресторанти, да прекарате забавни вечери, гледайки шоу на акробати, или да обикаляте магазините на този кораб докато отпивате кафе от Starbucks. Корабът бе пуснат през Ноември 2010 и се слави с изискан стил на пътуване.

 

2.Oasis of the Seas

oasis_cruise9
Втори в класацията на най-големите кораби, Oasis of the Seas, само 50 мм по-къс отколкото първият. Двата кораба са от един и същи клас и принадлежат на Royal Caribbean International.
Корабът има 16 палуби, 6 дизелови машини, които позволяват да се развие максимална скорост от 22.6 възела, както и 3 дизелови машини, които произвеждат електричество на борда. Електричеството, което се произвежда захранва големия театър и всички ресторанти, които доставят деликатеси от цял свят.

 

3.Norwegian Epic

ncl_epic2

Този голям плавателен съд е 3 по големина в света. Има дължина 329.49 метра. С 19 палуби и тонаж 155. 873,  корабът има капацитет от 4100 пасажера.
Това не е всичко, което го прави един от най-луксозните в света. На борда, вие може да се насладите на бар от лед, както и на боулинг, магазини, тематични паркове, невероятни ресторанти – 21 на брой.

4.Freedom of the Seas

Liberty of the Seas at Sea  Liberty of the Seas - Royal Caribbean International

Друга скъпоценност на Royal Caribbean е корабът „Freedom of the Seas”, пуснат на вода през 2006, с дължина 338.9 метра. Четвърти в класацията, с лукс на борда.
С капацитет 3634 пасажери, този кораб предлага всичко от Ирландски кръчми до най-доброто кафе, казина, ледени пързалки и много други възможности за семейството.

5.Liberty of the Seas

Liberty of the Seas at Sea  Liberty of the Seas - Royal Caribbean International

Собственост на Royal Caribbean Cruise Line, пуснат по вода през 2007, с 15 палуби и капацитет 3634 пасажери е 5-ти в класацията.
Дължината му е 338.9 и тонаж 154, 407.  Възможностите за почивка на борда са водна сърф пързалка, ледена пързалка, мини голф, игрище за волейбол, фитнес, занималня за деца, и разнообразие от ресторанти. Най-неутразимо преживяване е срещата с анимационните герои Шрек и Фиона, Пингвините, Кунфу Панда и още много други! Паради, 3д Кино и невероятни шоу забавления. Круизи в Средиземно море и круизи на Карибите,

 

6.Independence of the Seas

Independence of the Seas sails under the Storebelt bridge
С тонаж 154, 407 тона, е шестият най-голям в света. С дължина 339 метра, пътува из Европа от както е пуснат по вода през 2008.
На борда ще откриете тематичен Египетски кът, Пирамиден кът, както и басейни, скални стени за катерене, игрища за волейбол. Едни от най-добрите спортни занимания, които се предлагат сред круизните компании.

 

7.Queen Mary 2

queen_mary_2

Кораб, който прави пътешествия през Атлантика, с дължина 345 метра. Пуснат по вода през 2003, добива моментално успех, заради високото качество, което се предлага на борда.
Гостите са доволни и щастливи от това, което корабът предлага. С тонаж 151, 400 и максимум капацитет 3090 пасажери.

 

 

8.Norwegian Breakaway

ncl_Breakaway_ship

Впечатляващ и магнетичен. Предстоящ дебют през Април 2013, с тонаж 146, 600 и дължина 329 метра. Центърът на вниманието ще бъде морската алея с ресторанти и барове. Аква парк с водни пързалки на 5 нива. Нажежена сцена с шоу представления и най-доброто от Бродуей. Този кораб ще ви отведе до Кариби и Бермудски о-ви.

 

9.Royal Princess

Royal_Princess

Корабът е на компанията Princess. Предстоящ дебют Юни 2013. С тонаж 141, 000 и капацитет 3600 пасажери. С елегантен дизайн и неутразим чар, този кораб ще привлича публиката със Средиземноморски круизи. Впечатляващо светлинно и водно шоу, изискани ресторанти, шоу програми, с най-доброто по море!

 

10.MSC Divina & MSC Preziosa

msc-preziosa

Новите звезди на компанията. MSC Divina с тонаж 139,400 GT, дължина 333 метра. Построен през 2012 година, капацитетът е 3,478 пасажери и 1325 служители, този кораб се слави със много забавления и спортни дейности. Невероятен дизайн, елегантност и супер модерен лукс. Може да резервирате специалния апартамент, който носи името на София Лорен.  Офицерите са Италианци.
MSC Preziosa – един клас кораби, предстоящ дебют през Март 2013, има същите размери и същите възможности за забавления.. Новото чудо ще бъде Аква парка с най-дългата водна пързалка по море.